FEA VERLOSKUNDIGEN
  • Home
  • De Praktijk
  • Kwaliteit
  • Zwanger A-Z
  • Nieuwsbrief
  • Contact

vader worden I een hele klus


zwanger A-Z

BABY UITZET
BEVALLEN

BEWEGING VOELEN
BELINSTRUCTIES
BLOEDONDERZOEK
BORSTVOEDING
CHECKLIST
ECHO
FLESVOEDING
GEBOORTEPLAN
GROEIKALENDER
KINDERWENS
KRAAMBED
KWAALTJES
MISKRAAM
PRENATALE TESTEN
PIJNBESTRIJDING
THUISBEVALLING
VADER WORDEN
VERLOF
VOEDING EN LEEFSTIJL
ZIEKENHUISBEVALLING
ZWANGERSCHAPSGYM
ZWANGERSCHAPSVERGIFTIGING

vader worden... een hele klus

LATEN WE EERLIJK ZIJN, OVER VADER WORDEN WETEN WE ALS VROUW NATUURLIJK NIKS!
We zien het wel hoor. De verantwoordelijkheid die ineens op de schouders van de toekomstige vaders valt. En ook de verbazing over de veranderingen bij hun vriendin of vrouw. En begrijpen doen we het ook, maar eerlijk is eerlijk of we echt weten wat er bij jullie mannen speelt... Daarom laten we deze pagina over aan mannen. Boeken geschreven door mannen, nieuwsbrief, forum en websites voor mannen. Je kunt ze hier terugvinden. Want eerlijk is eerlijk, over vader worden... weten we als vrouwen natuurlijk.... NIKS!
BOEKEN VOOR VADERS
Foto
VADER WORDEN VOOR DUMMIES 
Lees hoe je het meeste kunt betekenen voor moeder en baby
Een praktische, handige gids voor toekomstige vaders
 
De rol van de vader tijdens een zwangerschap is in de afgelopen decennia zo enorm veranderd, dat het lastig is om nog ergens houvast te vinden. Maar dat heb je nu wel! Deze handige, toegankelijke gids staat boordevol praktische informatie voor toekomstige vaders, en zet alle technische, fysieke en emotionele aspecten van zwangerschap op een rijtje; nu eens met jou als uitgangspunt.
Foto
VADERS VAN NU 
Het is praktisch. Het is handig. En het is voor alle mannen die (bijna) vader zijn. Vaders van Nu: Alles wat mannen moeten weten als ze vader worden is nou eens een boek over vaderschap waar een man écht iets aan heeft. Geen bekentenislectuur, geen ellenlange verhandelingen over de babyziel, maar gouden praktijktips. Dus ja: eindelijk een beschrijving hoe je zo'n luier omdoet. Maar ook: hoe geef je je baby een zetpil? Verder: waarin mannen het als vader winnen van vrouwen als moeder en hoe je dat als vader uitbuit. En: hoe vier je als vader de verjaardag van je kind en maak je er een onvergetelijke dag van. Een heel veelzijdig boek over vaderschap dat lekker leest en niet voelt als verplichte kost (maar het stiekem wel is).

​

Foto
VADER WORDEN, EINDELIJK EEN BOEK VOOR DE ZWANGERE MAN! 
De komst van een baby is een hele gebeurtenis. Maar of dit een reden is om de (vermoedelijke) vader te behandelen alsof hij met het hele gebeuren niets te maken heeft? Alsof hij geen behoefte aan begrip en voorbereiding heeft? Nee toch? Vandaar dit enige echte complete zwangerschapsboek voor de toekomstige vader: met daarin de harde feiten, advies van man tot man en een heleboel informatie die in geen enkel ander zwangerschapsboek terug te vinden is, zoals: waarom je je vrouw niet meer 'lekker kippetje' mag noemen, wat te doen als je aan het supermansyndroom lijdt,… Van maand tot maand worden de ontwikkelingen van de zwangerschap op de voet gevolgd. Met alle wetenschappelijke informatie en nuttige tips die voor die maand belangrijk zijn.

​

Foto
HELP IK HEB MIJN VROUW ZWANGER GEMAAKT! 
Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten.
 
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.
 
- Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
- Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
- Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.

​

Foto
ZWANGERSCHAPSBOEK VOOR MANNEN 
Als je vriendin zwanger is, kun je als man maar beter proberen een beetje bij te blijven. In het Zwangerschapsboek voor Mannen word je week na week bijgepraat. Niet alleen over de ontwikkeling van de baby, maar ook over de hormonale veranderingen van je vriendin. Verder bevat het antwoorden op vragen als: Hoe ga je om met vrouwelijke onredelijkheid? Wat is een chromosoom? Wat is DNA? En natuurlijk een snelcursus verloskunde, voor noodgevallen.
 
De auteur beschrijft per week wat er met de baby en wat er met de man gebeurt tijdens de zwangerschap van een vrouw. Hiertussendoor staan stukjes als 'De verloskundige', 'Wat is leven?', 'DNA', 'Stress en zwangerschap' en een stoomcursus verloskunde. Gerard Janssen is ervaringsdeskundige, hij maakte drie zwangerschappen mee. Hij miste tips en informatie over de zwangerschap en bevalling, die speciaal op mannen gericht zijn. Daarom schreef hij dit boekje. Hij hanteert daarbij een uit de losse pols geschreven, informatieve stijl. Rijk geillustreerd met humoristische tekeningen in heldere kleuren. Het boek is in drie delen verdeeld (de eerste, de tweede en de laatste drie maanden). Een voorwoord en beknopte verklarende woordenlijst zijn opgenomen.
ERKENNING REGELEN
WANNEER JE ALS OUDERS NIET GETROUWD BENT OF GEEN GEREGISTREERD PARTNERSCHAP HEBT, MAAR WEL WIL DAT JULLIE KINDJE DE ACHTERNAAM VAN DE VADER KRIJGT MOET JE DIT REGELEN BIJ DE GEMEENTE. MAAK HIERVOOR EEN AFSPRAAK. BIJGEVOEGDE INFORMATIE IS VAN DE GEMEENTE SOEST.
 
 
HOE GAAT HET IN ZIJN WERK? 
Als u de erkenning van het vaderschap officieel wilt vastleggen, kunt u hiervoor een afspraak maken op het gemeentehuis. Denkt u aan het meenemen van een geldig
legitimatiebewijs van zowel vader als moeder.
 
WAT ZIJN DE VOORWAARDEN?
  • Erkenning is alleen mogelijk als er geen vader staat vermeld op de akte van geboorte van het kind.
  • Als de ouders getrouwd zijn, is erkenning niet mogelijk/noodzakelijk.
  • Erkenning is wel mogelijk als de ouders een geregistreerd partnerschap hebben.
  • Toestemming van de moeder is noodzakelijk voor een erkenning. 
  • Is het kind, dat wordt erkend 12 jaar of ouder, dan is er ook nog toestemming van het kind zelf nodig.
  • Is het kind, dat wordt erkend 16 jaar of ouder, dan is er van de moeder geen toestemming nodig.
AANGIFTE REGELEN
Aangifte van jullie/jouw kindje dient plaats te vinden in de gemeente waar je kindje is geboren. Afhankelijk van de gemeente waar je kindje is geboren kun je online  of telefonisch een afspraak maken. Ook kan het zijn dat ze een inloopuur hebben. Kijk voor mee informatie op de site van de betreffende gemeente.

Fea Verloskundigen; DÉ praktijk voor begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraambed in Soest & omgeving!

FEA VERLOSKUNDIGEN
Dalplein 61
3764 BN Soest
T. 035-6010793
​Spoed 035-6010793 (optie 1)
​
Facebook
Home
De praktijk
​Kwaliteit
Zwanger A-Z
​Contact
© COPYRIGHT FEA VERLOSKUNDIGEN 2019 ALL RIGHTS RESERVED.
  • Home
  • De Praktijk
  • Kwaliteit
  • Zwanger A-Z
  • Nieuwsbrief
  • Contact